kwas foliowy a lampka wina

Białe wino niebezpieczne dla szkliwa

... Według najnowszych badań, lampka białego wina może niszczyć zęby bardziej niż czerwonego, a szczotkowanie tylko pogarsza sprawę. Szczepy winogron użyte przy produkcji białego wina niszczą szliwo ... znacznie szybciej, sprawiając, że zęby stają ...

dawno temu

7 sposobów, aby wychować szczęśliwe dziecko

Kwas foliowy w ciąży - pomaga czy szkodzi?

... Większość spodziewających się dziecka kobiet przyjmuje kwas foliowy w celu ochronienia rozwijającego się maluszka. Suplementowanie to jest znane od lat i obecnie przyszłe mamy nawet bez konsultacji ... z lekarzem, biegną do apteki i zaopatrują ...

dawno temu

Nawet jedna lampka wina jest niebezpieczna

... Picie jednej lampki wina nawet na 6 godzin przed jazdą samochodem znacznie zwiększa ryzyko wypadku drogowego – donoszą najnowsze badania. Dosłownie kilka tygodni temu włoski minister kultury ... powiedział, że nawet 2 lampki wina nie mogą ...

dawno temu

Kwas foliowy zapobiegnie rakowi szyjki macicy

... Trwają badania kliniczne nad nowymi zastosowaniami kwasu foliowego. Amerykańscy onkolodzy wierzą, że może on zapobiegać rozwojowi raka szyjki macicy. Przez rok kwas foliowy będą zażywać kobiety ... się potwierdzą i kobiety te – dzięki ...

dawno temu

Wino szkodliwe dla serca

... Picie lampki wina dziennie może zwiększyć ryzyko pojawienia się migotania przedsionków – donoszą najnowsze badania. Mimo że lekarze rekomendują lampkę wina dziennie jako dobrą dla zdrowia ... wypijały około dziesięciu różnego rodzaju ...

dawno temu

Pij wino - dłużej pożyjesz

... Picie pół lampki wina dziennie może zwiększyć oczekiwaną długość życia o 5 lat 
– przynajmniej u mężczyzn. Tak sugerują badania opublikowane w Journal of Epidemiology and Community Health. Autorzy ... o dwa lata w porównaniu do osób nie pijących ...

dawno temu

Niebezpieczny kwas foliowy

... Nowe badania sugerują, iż kobiety zażywające w czasie ciąży kwas foliowy, mogą zwiększyć ryzyko astmy u swojego dziecka o 26 proc. Naukowcy z University of Adelaide w Australii stwierdzili ... , iż powyższe odkrycie może pomóc wyjaśnić wzrost ...

dawno temu

Słabe wino też dobre

... Codzienny kieliszek słabego wina może obniżyć ryzyko niektórych nowotworów. Według World Cancer Research Fund (WCRF) osoby, które piją wino z niższym niż zwykle poziomem alkoholu, tzn. plasującym ... się na 10%, mogą odnieść z tego korzyści ...

dawno temu

Czerwone wino dobre na wszystko

... Naukowcy już wielokrotnie udowadniali zdrowotny wpływ czerwonego wina. Wiadomo, że zmniejsza ono ryzyko tworzenia zakrzepów, pomaga zwalczać nowotwory, wzmacnia działanie terapii antywirusowych ... oraz działa odmładzająco. Najnowsze badania ...

dawno temu

Kieliszek wina do obiadu

... Kieliszek wina dziennie zmniejsza ryzyko problemów skórnych u dwóch trzecich kobiet przechodzących radioterapię z powodu raka piersi. Taki wniosek wysnuli na podstawie swoich badań naukowcy z Włoch ... . Dlatego właśnie badacze z Catholic ...

dawno temu

Pij wino - dłużej pożyjesz

... Picie pół lampki wina dziennie może wydłużyć życie o 5 lat – przynajmniej u mężczyzn. Tak sugerują badania opublikowane w Journal of Epidemiology and Community Health. Autorzy holenderscy ... typu w długim okresie (ale w ilości do 20 g ...

dawno temu

Witaminy z grupy B wydłużają młodość mózgu

... California - Davis oraz zespołu badawczego Area Latino Study on Aging wykazały, że np. kwas foliowy ma wyraźny związek z demencją. Niedobór folicyny - kwasu foliowego, zaliczanego do witamin grupy B ... - wiąże się w wyraźny sposób z ...

dawno temu

Szampan jest dobry na serce

... kierowany przez dra Jeremy’ego Spencera z Reading University, twierdzi, że szampan ma takie same zalety zdrowotne, jak czerwone wino. Ten szlachetny trunek zawiera przeciwutleniacze polifenolowe ... wyżej wspomniany trunek. Wiadomo, iż ...

dawno temu

Chcesz schudnąć – nie pij!

... swoje ograniczenia” – policzyli, że kobieta, która kilka razy w tygodniu pije wino, co miesiąc dostarcza swojemu organizmowi aż 2000 dodatkowych kalorii. ... swoje ograniczenia” – policzyli, że kobieta, która kilka razy w tygodniu pije wino, co ...

dawno temu

Kwasy tłuszczowe podstawą zdrowej diety

... Artykuł opublikowany w piśmie „Journal of Biological Chemistry” sugeruje, że planując naszą dietę należy zwracać uwagę nie tylko na dużą zawartość zdrowych kwasów tłuszczowych ... , ale również na odpowiednie ich proporcje. Autorzy ...

dawno temu

Jak w przyjemny sposób zmniejszyć ryzyko kamicy żółciowej

... Długoletnie badania prowadzone na grupie ponad 25 tysiecy ludzi pokazały, że codzienne spożycie alkoholu w ilości odpowiedającej jednemu kieliszkowi wina trzykrotnie zmniejsza ryzyko kamicy żółciowej ... z nich zachorowało na kamicę. ...

dawno temu

Omega 3 dla wszystkich mężczyzn

... Naukowcy z Kalifornii przekonują, że zawarty w rybach nienasycony kwas tłuszczowy Omega 3 redukuje ryzyko zachorowania na raka prostaty. Eksperci namawiają, aby każdy mężczyzna przynajmniej raz ... w tygodniu zjadł łososia lub śledzie. Naukowcy ...

dawno temu

Pijani w 6 minut?

... jakiekolwiek argumenty tym, którzy próbują zasiąść za kółkiem po wypiciu alkoholu. Eksperyment polegał na podaniu przez słomkę grupie ochotników dawki alkoholu odpowiadającej 3 piwom lub 2 kieliszkom wina. Pacjenci pili alkohol, leżąc w aparacie ...

dawno temu

Powiązane Tematy

Popularne tematy

Zobacz wszystkie