surowe kiełki

Surowe mięso niebezpieczne dla nerek

... Surowe mięso może szkodzić chorym na nerki. Okazuje się, że nieugotowane produkty mięsne wzbogacane dodatkami do żywności (m.in. konserwantami czy ulepszaczami smaku) mogą zawierać wysokie ...

dawno temu

10 urodowych trików, które musisz znać

Świeży, sprasowany czosnek najlepszy dla serca

... Najnowsze badania dowodzą, że czosnek jest najlepszy dla naszego serca, kiedy jemy go na surowo, nie poddając go żadnym procesom przetwórczym. Prozdrowotne właściwości czosnku znane są od wieków ... surowego czosnku wydziela się siarkowodór, ...

dawno temu

Niebezpieczna witamina 

... , i matek dzieci zdrowych.Najwięcej witaminy E znajduje się w migdałach, margarynie, jajach, orzechach włoskich i ziemnych, kiełkach pszenicy, mące pełnoziarnistej i w mleku. Według wytycznych Unii Europejskiej dzienna dawka witaminy E wynosi 20 ...

dawno temu

Grzyby na raka piersi

... Codzienne jedzenie grzybów może zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka piersi aż o dwie trzecie – ogłaszają chińscy naukowcy. Najsilniejsze właściwości antyrakowe mają grzyby surowe; suszone również przeciwdziałają rozwojowi komórek ...

dawno temu

Brudy w kuchni

... po zetknięciu się z surowym mięsem, nie zdając sobie sprawy z zagrożeń, jakie może nieść nieugotowane mięso. Nowe badania są częścią programu rządowego, który ma na celu uświadomienie ludziom, jak ważne ... po zetknięciu się z surowym mięsem, ...

dawno temu

Sezon na borówki

... porzeczki, ale nie są tak kwaśne. Borówki są często dosładzane, duszone albo dodawane do ciast. Najlepiej jednak jeść je na surowo. Pół filiżanki borówek dostarcza tak dużo antyoksydantów, jak pięć ... moczowymi. Również chronią przed ...

dawno temu

Europa bez dymu

... . Obecnie prawo antynikotynowe obowiązuje w 10 państwach Unii. Najsurowsze przepisy są w Wielkiej Brytanii i Irlandii, gdzie wprowadzono całkowity zakaz palenia w zamkniętych miejscach publicznych, w pracy oraz w środkach transportu publicznego. ...

dawno temu

Współczesne diety cud opierają się na mitach

... Zdaniem wiodącego eksperta, współczesne diety cud, takie jak picie dużych ilości soku grejpfrutowego czy konsumowanie tylko i wyłącznie surowych owoców i warzyw, to tylko mit, nie mający nic ... substancji odżywczych, w związku z czym zaleca się ...

dawno temu

Grube kłamstwa na temat nadwagi

... nie tylko witamin, lecz także mogą pomóc oszukać apetyty na inne, bardziej tuczące produkty. Wiadomo jednak, że trudno byłoby jeść aż tak często owoce czy warzywa na surowo. I właśnie tu z pomocą ... przychodzą mrożonki czy owoce suszone – ich ...

dawno temu

Co jeść w podróży?

... . Jeśli pierwszy raz odwiedzamy jakieś miejsce, trzeba bardzo uważać, by nie dopadły nasz organizm jakieś problemy gastryczne. Należy unikać surowej i nieprzetworzonej żywności, jeść tylko gotowane lub smażone ... produkty. Surowe owoce należy ...

dawno temu

Mrożone ciasto do pieczenia źródłem śmiertelnej bakterii

... być siedliskiem tego rodzaju bakterii. Bardziej prawdopodobne byłoby tutaj zakażenie salmonellą, która może występować w surowych jajkach. Obecności bakterii nie stwierdzono ani wśród pracowników fabryki, ani ... . Na koniec warto zauważyć, że ...

dawno temu

Na mdłości imbir

... polega na rozluźnianiu mięśni ścian żołądka; tym samym zapobiega skurczom wywołującym wymioty. Można go jeść zarówno na surowo, jak i kandyzowany; jeśli jednak komuś nie odpowiada ostry ...

dawno temu

Powódź - Sanepid przypomina o środkach ostrożności!

... . Wodę do picia oraz do mycia spożywanych na surowo owoców i warzyw koniecznie trzeba przegotować. Surowe produkty pochodzenia zwierzęcego oraz warzywa należy traktować jako zakażone i nie dopuszczać ...

dawno temu

Uwaga! Salmonella

... warunkach może być poza żywym organizmem nawet kilka miesięcy. Występuje zarówno w mięsach, jajkach, jak i surowych warzywach i owocach. Symptomy zatrucia salmonellą występują przeważnie po 12–36 ... ...

dawno temu

Jak nie dać się grypie

... te produkty zawierają duże ilości  fitonutrientów, witaminy C i karetonoidów, które są korzystne dla naszego systemu odpornościowego. Warzywa takie jak brokuły, brukselki, kabaczki, kiełki są bogatym ... ...

dawno temu

Dieta wegetariańska kluczem do długiego życia

... jest niezbędna do powstania wszystkich białek. Występuje w sposób naturalny w żywności takiej jak ryby i mięso oraz w nasionach sezamu, orzechach brazylijskich, jak również w kiełkach pszenicy. Co prawda ...

dawno temu

Powiązane Tematy

Popularne tematy

Zobacz wszystkie