czerwone wino

Czerwone wino dobre na wszystko

... Naukowcy już wielokrotnie udowadniali zdrowotny wpływ czerwonego wina. Wiadomo, że zmniejsza ono ryzyko tworzenia zakrzepów, pomaga zwalczać nowotwory, wzmacnia działanie terapii antywirusowych ... oraz działa odmładzająco. Najnowsze badania ...

dawno temu

7 sposobów, aby wychować szczęśliwe dziecko

Białe wino niebezpieczne dla szkliwa

... . Badania opublikowane w najnowszym wydaniu „Nutrition Research” są dość zaskakujące dla koneserów win. Do tej pory uważano bowiem, że to czerwone wino jest bardziej szkodliwe dla zębów ze względu na osad, jaki po nim zostaje. ... ...

dawno temu

Wino szkodliwe dla serca

... Picie lampki wina dziennie może zwiększyć ryzyko pojawienia się migotania przedsionków – donoszą najnowsze badania. Mimo że lekarze rekomendują lampkę wina dziennie jako dobrą dla zdrowia ... wypijały około dziesięciu różnego rodzaju ...

dawno temu

Szampan jest dobry na serce

... kierowany przez dra Jeremy’ego Spencera z Reading University, twierdzi, że szampan ma takie same zalety zdrowotne, jak czerwone wino. Ten szlachetny trunek zawiera przeciwutleniacze polifenolowe ... wyżej wspomniany trunek. Wiadomo, iż ...

dawno temu

Kieliszek wina do obiadu

... Kieliszek wina dziennie zmniejsza ryzyko problemów skórnych u dwóch trzecich kobiet przechodzących radioterapię z powodu raka piersi. Taki wniosek wysnuli na podstawie swoich badań naukowcy z Włoch ... . W badaniu wzięło udział 348 kobiet, które ...

dawno temu

Słabe wino też dobre

... Codzienny kieliszek słabego wina może obniżyć ryzyko niektórych nowotworów. Według World Cancer Research Fund (WCRF) osoby, które piją wino z niższym niż zwykle poziomem alkoholu, tzn. plasującym ... się na 10%, mogą odnieść z tego korzyści ...

dawno temu

Pij wino - dłużej pożyjesz

... Picie pół lampki wina dziennie może zwiększyć oczekiwaną długość życia o 5 lat 
– przynajmniej u mężczyzn. Tak sugerują badania opublikowane w Journal of Epidemiology and Community Health. Autorzy ... o dwa lata w porównaniu do osób nie pijących ...

dawno temu

Amatorzy czerwonego mięsa umierają młodziej

... prowadzącymi do przedwczesnej śmierci. Aż jedna piąta badanych amatorów wołowiny i wieprzowiny miała wyraźnie gorszy stan zdrowia niż ci, którzy spożywali czerwone mięso sporadycznie lub zadowalali ... Dziesięć lat badań na pięciuset tysiącach ...

dawno temu

Nawet jedna lampka wina jest niebezpieczna

... Picie jednej lampki wina nawet na 6 godzin przed jazdą samochodem znacznie zwiększa ryzyko wypadku drogowego – donoszą najnowsze badania. Dosłownie kilka tygodni temu włoski minister kultury ... powiedział, że nawet 2 lampki wina nie mogą ...

dawno temu

Mity i fakty na temat zdrowej diety

... na szybkim przyroście masy mięśniowej, należy mu polecić spożywanie czerwonego mięsa. Niestety, dietetycy podkreślają zarazem liczne negatywne skutki jedzenia tego mięsa w większych ilościach. ... zalecają spożycie różnych owoców i warzyw. Im ...

dawno temu

Pij wino - dłużej pożyjesz

... Picie pół lampki wina dziennie może wydłużyć życie o 5 lat – przynajmniej u mężczyzn. Tak sugerują badania opublikowane w Journal of Epidemiology and Community Health. Autorzy holenderscy ... , którzy pili alkohol podwoił się niemal ...

dawno temu

Chcesz być atrakcyjny? - załóż coś czerwonego

... statusu społecznego. Profesor psychologii Andrew Elliot przeprowadził badanie wśród kobiet wywodzących się z różnych krajów i kultur. Wszystkie uczestniczki za najbardziej atrakcyjnych uznawały panów... mających czerwone elementy stroju. ... ...

dawno temu

Przewlekle chorzy wolą czerwone pigułki

... , najchętniej przyjmowane są pigułki czerwone oraz różowe. Kolory te stanowią swoiste "przypominacze", dzięki którym rośnie regularność ich łykania. ... , najchętniej przyjmowane są pigułki czerwone oraz różowe. Kolory te stanowią ...

dawno temu

Ciemne alkohole wywołują gorszego kaca!

... sugeruje, iż czerwone wino może wywołać gorszego kaca niż białe jako, że zawiera ono więcej toksycznych kongenerów, choć podkreśla, iż badanie skupiło się głównie na porównaniu efektu picia burbona ...

dawno temu

Sok pomarańczowy a choroby serca

... krwionośnych i obniża ryzyko problemów z sercem – donoszą ostatnie badania. Hesperydyna jest jednym z bioflawonoidów naturalnych (winogorona, czerwone wino, czarna i zielona herbata ... krwionośnych i obniża ryzyko problemów z sercem ...

dawno temu

Chcesz schudnąć – nie pij!

... swoje ograniczenia” – policzyli, że kobieta, która kilka razy w tygodniu pije wino, co miesiąc dostarcza swojemu organizmowi aż 2000 dodatkowych kalorii. ... swoje ograniczenia” – policzyli, że kobieta, która kilka razy w tygodniu pije wino, co ...

dawno temu

Grill, który nie wywołuje raka

... zamiast czerwonego mięsa. – Grilluj warzywa, na przykład cebulę, cukinię, pieczarki, szparagi, brokuły. Przed grillowaniem zanurz je w oliwie z oliwek lub oleju Canola, aby nie wyschły na grillu. Posyp je pieprzem, solą, dodaj odrobinę ...

dawno temu

Jak w przyjemny sposób zmniejszyć ryzyko kamicy żółciowej

... Długoletnie badania prowadzone na grupie ponad 25 tysiecy ludzi pokazały, że codzienne spożycie alkoholu w ilości odpowiedającej jednemu kieliszkowi wina trzykrotnie zmniejsza ryzyko kamicy żółciowej ... z nich zachorowało na kamicę. ...

dawno temu

Powiązane Tematy

Popularne tematy

Zobacz wszystkie